Presidenti i Turkmenistanit urdhëroi ndalimin e qarkullimit të automjeteve me ngjyrë të zezë në kryeqytetin e vendit Aşgabat.

Që në vitin 2015 ishte ndaluar importi i automjeteve me ngjyrë të zezë dhe këtë vit, ai që do të kapet duke drejtuar një automjet me këtë ngjyrë do të gjobitet dhe do të detyrohet ta lyejë atë me një ngjyrë tjetër brenda javës.

Sipas kreut të shtetit e zeza është një ngjyrë që sjell ters, ndërsa e preferuara e tij është ngjyra e bardhë.

Agjenci të ndryshme lajmesh online ndërkombëtare raportojnë se aktualisht janë sekuestruar shumë automjete private me ngjyrë të zezë në vend.

Pronarët e tyre janë detyruar të firmosin një marrëveshje ku premtojnë se do t’i lyejnë brenda javës.

Duke përfituar nga ky urdhër çmimi për rilyerjen e automjetit ka shkuar deri në një mijë dollarë.