Një qytet i vogël, tre orë larg nga Seattle, po bëhet epiqendra e minierave të valutave digjitale në SHBA.

Wenatchee bëhet shtëpia e 12 bitcoinëve më të mëdhenj dhe valutave tjera digjitale të tjerë në vend. Gjithashtu, sugjerohet që 75 prej tyre janë duke u pyetur për imigracionin, pasi çmimi i Bitcoin u ngrit në dhjetor.

Malachi Salsido është një nga minatorët më të hershëm në këtë fushë. Ai ka tre sisteme minerare dhe prodhon çdo ditë 5 deri në 7 Bitcoin. Salsido përdor 7.5 megavat energji elektrike – të mjaftueshme për të furnizuar 11.000 familje në Amerikë, transmeton kp.