Komunikacioni në rrugët shtetëror për momentin po zhvillohet nëpër rrugë të lagështa.

Reshje të borës ka në Kriva Pallankë, Kodër të Diellit, Gostivar, Mavrovë, Krushevë, Bukovë, Pletvar, Preseka, Delçevë, Pavleshnicë dhe Smojmirovë.Në Dibër ka reshje të kohëpaskohshme të shiut dhe borës.

Këto reshje për momentin nuk paraqesin pengesë për të qarkulluar.LAMM rekomandon vëmendje gjatë vozitjes si dhe respektim të sinjalizimit rrugor.Në pikëkalimet kufitare nuk ka ndalesa të gjatë për hyrje dhe dalje nga shteti. Ky informacion ka të bëj vetëm për anë e Maqedonisë të kufirit.