Pas problemeve me dobësitë Meltdown dhe Spectre, kompania e sigurisë finlandeze F-Secure ka zbuluar tani një tjetër dobësi që potencialisht mund të ndikojë në miliona laptopë. Këtë herë, dobësia e sigurisë ekziston në Intel Active Managment Technology (AMT), dhe mund të shfrytëzohet nga hakerët për të marrë kontrollin e plotë mbi pajisjen e rrezikuar brenda disa sekondave.

Fjalëkalimi BIOS normalisht do të jetë përgjegjës për bllokimin e sulmeve me qëllim të keq, por Intel AMT hap derën për sulme alternative dhe menaxhimin e largët të sistemit. Intel nuk i është përgjigjur dobësive të reja të zbuluara deri më tani, dhe F-Secure rekomandon gjithnjë shikimin në laptopët e korporatave dhe krijimin e fjalëkalimeve të forta për AMT.