Koncesionari i aeroportit të Maqedonisë TAV Maqedoni dhe kompania ajrore me buxhet të ulët “Vizer” sot do t’i prezantojnë rezultatet e arritura në vitin e kaluar dhe planet për këtë vit.

Marrëveshja e Qeverisë së Maqedonisë me kompaninë “Vizer” e cila merr subvencione nga vendi, skadon në qershor të këtij viti, ndërsa përkrahja financiare e vendit për kompanitë ajrore me buxhet të ulët  të cilat do të ofrojnë destinacione të reja për qytetarët e Maqedonisë përmes çmimeve më të ulëta të biletave të aeroplanëve, sipas ministrit dikasterial, Goran Sugareski, do të vazhdojë edhe në periudhën e ardhshme.

Ministria e Transportit dhe Lidhjeve, siç paralajmëroi paraprakisht Sugareski, planifikon që të publikojë thirrje publike në të cilën do të mund të paraqiten të gjitha kompanitë ajrore me buxhet të ulët. Në vijim është përpilimi i strategjisë për mënyrën e fillimit të procedurës  në drejtim të mënyrës së financimit.

Nga TAV Maqedoni për MIA-n thonë se i përkrahin të gjitha iniciativat e Qeverisë dhe të transportuesve ajrorë që i përkrahin rritjen dhe zhvillimin e qarkullimit ajror në vend.

Sipas të dhënave që i publikoi TAV Maqedoni kompania ajrore “Vizer” vjet ka transportuar numrin më të madh të udhëtarëve nga aeroportet e Maqedonisë dhe ka 59 për qind pjesëmarrje në treg.

Përmes aeroporteve të Shkupit dhe të Ohrit vjet kanë udhëtuar 2.027.344 udhëtarë, që paraqet rritje prej 13 për qind në krahasim me vitin 2016. Numri i përgjithshëm i fluturimeve në të dy aeroportet, në Shkup dhe në Ohër, vjet është rritur për shtatë për qind dhe arriti 18.130.