Lëkundje tërmeti janë ndjerë këtë të diel, rreth orës orën 5:41 në mëngjes në shtetin helen.

Sipas Institutit Sizmiologjik , epiqendra e tërmetit  ka qenë në zonën  e midis ishullit të Kretës dhe Karpathos.

Tërmeti u ndje në Karpathos dhe Lindjen të Kretës, por kjo nuk shkaktoi asnjë dëm  material apo të lënduar në njerëz.