Një numër i madh i peshqve që jetojnë në thellësi të deteve janë gjetur në një plazh skocez. Duke gjykuar këto foto, ata duket sikur kanë ardhura nga thellësitë e ferrit.

Imazhet e llojeve të ndryshme u botuan në faqen e Facebook të rezervatit natyror të mërkurën.

Nuk dihet shumë për krijesat. Shumë peshq të detit të thellë janë përshtatur për të mbijetuar në një zonë të njohur si ‘zona e mesnatës’, një thellësi që varion nga 1.000-4.000 metra ku nuk ka dritë dielli që të depërtojë dhe është krejtësisht e paprekur nga rrymat e oqeanit dhe stuhitë.

Eksplorimi njerëzor i këtyre thellësive është gjithashtu shumë i kufizuar.