Komunikacioni në rrugët në vend po zhvillohet nëpër rrugë kryesisht të lagështa. Reshje me intensitet të dobët bie në Strazhë, Mavrovë, Dibër, Ohër, Strugë, Kërçovë dhe Presekë, ndërsa në Krushevë shikueshmëri është zvogëluar nga 50 deri në 100 metra për shkak të mjegullës.

LAMM rekomandon lëvizje të kujdesshme, shpejtësi të përshtatur të lëvizjes dhe pajtueshmëri me sinjalizimin e caktuar të qarkullimit. Në grykat është e mundur rrëshqitje e tokës, sidomos në rrugët: Koçan – Maqedonska Kamenicë – Dellçevë, Vinicë – Berovë, Gostivar – Strazhë, Mavrovë – Dibër – Strugë, Demir Kapi – Udovë, Katllanovë – Veles, Krushevë – Demir Hisar dhe Resnjë – Bukovë.

Intensiteti i qarkullimit në rrugët jashtë mjediseve urbane është mesatar. Në vendkalimet kufitare nuk ka ndalesa më të gjata për hyrje dhe dalje nga shteti.