Gjykatësi i porsazgjedhur i Kushtetueses në Maqedoni, Osman Kadriu vlerëson se Ligji për gjuhët, që sapo është votuar në Kuvendin e Maqedonisë, është kushtetues.

”Mendimi im si jurist është se ligji është në përputhje me Kushtetutën dhe normat kushtetuese. Çështja e gjuhës garantohet me Kushtetutë. Mer këtë ligj vetëm se parashihet teknika se si të përdoret zbatimi i gjuhës shqipe”, thotë Kadriu.