Tre vendkalimet kufitare mes Iranit dhe Kurdistanit irakian janë hapur, kumtuan sot përfaqësues të Teheranit dhe Erbilit.

Teherani, paraprakisht i mbylli të tre vendkalimet kufitare në kërkesë të Bagdadit, pasi nga fundi i shtatori në Kurdistanin irakian u mbajt referendum për pavarësi.

Bëhet fjalë për vendkalimet kufitare Pervezhan, Bashamak dhe Haxhi Omran.

Mbyllja e vendkalimet kufitare kishte pasoja negative për ekonominë e Kurdistanit irakian.