Një studim i kryer në Britaninë e Madhe ka dalë në një konkluzion të ri. Femrat masturbojnë më shumë se 7 herë në javë, ndërkohë që meshkujt vetëm 6 herë në javë. Në këtë studim kanë marrë pjesë 3.000 të rritur nga mosha 18- 50 vjeç në 12 rajone të Anglisë, të martuar dhe beqarë.

Sipas gjasave përveç faktit të numrit të lartë të femrave që masturbojnë ka dalë në pah se ky proces ndihmon në parandalimin e shumë sëmundjeve të ndryshme, më shumë edhe se te meshkujt.

Sëmundje të tilla si kanceri i qafës së mitrës, depresioni apo ulja e vetvlerësimit ndodhin shumë më rrallë te femrat të cilat masturbojnë rregullisht.

Sigurisht që kënaqësia që merr duke mos menduar për kënaqësinë e partnerit dhe fakti që nuk ngelesh shtatzënë, janë arsyet madhore pse femrat e ‘duan’ këtë formë kujdesi ndaj vetes.

Dhe meqë nuk ka rreziqe por vetëm të mira, nuk ngelet asgjë veç të ndiqet këshilla e këtyre 3.000 njerëzve të shëndetshëm!