Ministria e Jashtme Iraniane ka akuzuar Shtetet e Bashkuara se e kanë “kaluar vijën e kuqe”, me përpjekjet për të vendosur sanksione të reja ndaj Teheranit.

Në një deklaratë për mediat, theksohet se Trump po vazhdon të marrë masa ndëshkuese kundër popullit iranian.

“Veprimi armiqësor i Trump i kaloi të gjitha linjat e kuqe të sjelljes në bashkësinë ndërkombëtare. Kjo është një shkelje e së drejtës ndërkombëtare. Shtëpia e Bardhë po kërkon që nënshkruesit e BE-së të pranojnë kufizime të përhershme në pasurimin e uraniumit të Iranit. Trump me siguri do të marrë si përgjigje një reagim serioz nga  Republika Islamike.”

Reagimi i Ministrisë së Jashtme Iraniane vjen vetëm një ditë pasi presidenti Donald Trump, tha se po i jep një shans të fundit Iranit lidhur me marrëveshjen bërthamore dhe se në të kundërt SHBA-të do tërhiqen.

Një ditë më parë Trump u kërkoi aleatëve europiane forcimin e mëtejshëm të sanksioneve për ndryshimin e çështjeve që ai i konsideron si të metat e tmerrshme të marrëveshjes.

Presidenti amerikan theksoi se pakti i ri apo korrigjimi i marrëveshjes aktuale, duhet të përfundojnë brenda një afati kohor prej 120 ditësh.

Trump ka përsëritur disa herë se dëshiron një qasje më agresive ndaj Iranit lidhur me programin bërthamor: sipas tij, marrëveshja e arritur nga administrata e ish-presidentit Obama, është “më e keqja në histori”.