Siç mund ta keni dëgjuar shpesh ilaçet e konsumuara gjatë shtatzënisë janë mjaft të rrezikshme.

Sipas Reuters, nënat shtatzënë duhet që të heqin dorë nga përdorimi i barnave mjekësore pasi ka rreziqe të mëdha tek foshnjet e tyre.

Sipas studimit të bazuar në tetë vëzhgime, u zbulua se rreziku i astmës tek fëmijët rritet me 34% kur nëna përdor ilaçe të njohura si frenues të pompës proton dhe 57% me përdorimin e receptorit Histaminë-2.

“Të gjitha gratë duhet të kenë shumë kujdes kur marrin ilaçe gjatë shtatzënisë,” – tha dr.Huahaoi, autor i studimit në Universitetin e Kinës, Zhejiang.