Viti 2017 është vlerësuar shpesh herë viti i kryeministrit dhe kryetarit të AAK-së, Ramush Haradinajt. Ky vit nisi për të me arrestimin në Francë me një urdhërarrest të lëshuar nga Serbia, e të cilin Franca e zbatoi.

Pas disa muajsh qëndrimi pa të drejt lëvizje në Francë, Haradinaj kthehet në Kosovë për t’u bërë pas disa muajsh kryeministër i vendit për herë të dytë.

Në një intervistë për Indeksonline, Ramush Haradinaj ka folur për Francën, udhëheqjen e Qeverisë së Kosovës, problemin me energjinë elektrike, rritjen e shumëpërfolur të pagave, numrin e madh të kryeministrave, demarkacionin etj.

“Ka qenë i habitshëm arrestimi im në Francë, e kam ditë që kam urdhërarrest apo ndalesë por s’kam prit ta respektoj Franca. Nuk i frikësohem më arrestimeve, unë nuk jam ndal as në të kaluarën dhe as s’do të ndalem”, ka thënë Haradinaj.

Sa i përket kërkesës së disa deputetëve të Kuvendit të Kosovës për shfuqizimin e ligjit për Gjykatën Speciale, shefi i ekzekutivit ka thënë se nëse ky ligj sillet prapë në Kuvend dhe shfuqizohet, atëherë ai do ta respektoj, pasi që sipas tij, Kosova nuk mund t’i ikë drejtësisë, pavarësisht se kjo nismë ka dëmtuar raportet me miqtë ndërkombëtarë.

Kryeministri ka folur edhe për deputetët e Kuvendit të Kosovës, të cilët hodhën gaz lotsjellës në sallën e seancave plenare, duke thënë se është kundër përndjekjes së tyre, kur dihet se ata kanë bërë një gjë të tillë në të mirë të vendit.