Ish- kryeministri Sali Berisha përshëndeti zyrtarizimin e gjuhës shqipe në Maqedoni.

Berisha e cilëson një arritje të madhe, ndërsa thekson se zbatimi i ligjit është fitore historike për shqiptarët.

“Te dashur miq, sot parlamenti i Maqedonise ne perputhje me marre eshjen e Ohrit miratoi ligjin per perdorimin e gjuhes shqipe ne territorin e Republikes se Maqedonise.

Duke pershendetur kete akt te rendesishem dhe te gjitha ata qe bene te mundur votimin e tij, theksoj se zbatimi i ketij ligji do shenonte nje fitore historike per shqiptaret e Maqedonise dhe kombin shqiptar ne teresi! sb