Në Qeveri sot u mbajt takim me kultivuesit më të mëdhenj të deleve në vend.

Siç shkruan në profilin e saj në Fejsbuk Lençe Nikollovska, këshilltare për bujqësi e kryeministrit Zoran Zaev, në takim është konstatuar se gjendja në blegtori është alarmante, ndërsa kultivuesit e deleve kërkojnë reagim të shpejtë nga Qeveria dhe ndërprerje të trendit negativ.

“Blegtoria është një prej degëve blegtorale e cila viteve të fundit ka pësuar dështim të tërësishëm. Sipas deklaratave të blegtorëve, nga 1.200.000 kokë kafshë në vitin 2006 është sjellë në rreth 5.000.000 dele”, njofton Nikollovska.

Në takim, shkruan Nikollovska, janë vendosur drejtimet e veprimit.