Të gjithë e kemi ndjerë të paktën 1 herë veten të stresuar, shpesh kemi menduar se nuk kemi rrugëzgjidhje për ta larguar. Me siguri mendoni se çdo gjë është e lidhur me trurin tuaj, por të qenit i stresuar është me shumë se kaq.

Stresi ndikon në trupin tonë në mënyra të paimagjinueshme. Kur hormonet e stresit rriten, trupi përdor më shumë sheqer për ta depozituar në gjak që muskujt të vihen në lëvizje. Nëse këtë sheqer nuk e shfrytëzoni duke kryer aktivitet fizik, trupi do e tërheqë mbrapsht sheqerin e tepër nëpërmjet insulinës dhe do ta depozitojë në zonën rreth belit si dhjam. Prandaj nëse iu thonë që stresi të shëndosh, bëni mirë ta besoni. Ne japim disa këshilla që do ju ndihmojnë të largoni stresin…

Flini dhe zgjohuni në të njëjtën orë edhe në fundjavë

Image

Përpiquni të bëni joga

Image

Beni ushtrime, ose vrap

Image

Dëgjoni muzikë

Image

Mos hani ushqime që kanë nivel të lartë karbohidratesh, ndryshoni mënyrën si hani që të ndryshoni jetën tuaj!

Image