Një burrë ka përshkruar momentin e tmerrshëm kur u kafshua nga një derr i egër ndërsa po ecte me qenin e tij në Pyllin e Dekanit.

Clive Lilley u shqye nga derri kur po shëtiste qenin e tij të racës Labrador. Derri doli nga zonat e ulëta ku qëndron dhe kafshoi gishtin tregues të dorës së tij të djathtë gjatë sulmit në Lydney.

Clive nuk e vuri re që nuk e kishte pjesën e sipërme të gishtit derisa hoqi dorezën. “Ishte 7.30 e mëngjesit dhe ishte aq errësirë sa nuk shihje asgjë. Derri ishte vetëm 1 metër larg meje dhe kërceu për të3 më kafshuar. Vetëm kur hoqa dorezën vura re që nuk e kisha një pjesë,” – tha ai për Metro.

53-vjecari besohet të jetë viktima e parë në Britani e sulmuar nga derrat e egër. Zona njihet për sulmin ndaj kafshëve shtëpiake, jo njerëzve.

Clive Lilley shows where he lost the tip of his finger after being attacked by a wild boar. See SWNS story SWBOAR; Clive Lilley has the dubious distinction of being the first person in the Forest injured by a wild boar when he had his finger bitten off. Mr Lilley was walking his dog along a woodland track near his home just before dawn last Wednesday when he stumbled across the animal which snapped off the tip of his forefinger. “It was very painful at the time and I called an ambulance which took me to Gloucestershire Royal Hospital to have it sewn up,” he said. “They told me it should grow back around as it did not take the nail off although there will be a scar. Fortunately I was wearing tight fitting elasticated gloves which absorbed much of the impact.