Ambasadori i Shteteve të Bashkuara në Prishtinë, Greg Delawie, e dënoi fuqishëm “vrasjen e dhunshme” të politikanit serb, Oliver Ivanoviq, dhe shprehu ngushëllimet më të thella të ambasadës amerikane për familjen e tij.

“U bëj thrrje të gjitha institucioneve të drejtësisë në Kosovë – sidomos tash që policia, prokurorët dhe gjykatat janë të integruara – ta hetojnë këtë incident me shpejtësi dhe profesionalizëm dhe të sjellin autorët përpara drejtësisë”, tha Delawie.

Ai po ashtu u bëri thirrje të gjitha palëve që “të shmangin retorikën e rrezikshme dhe të mbeten të qeta në këtë kohë të ndjeshme”.

Delawie theksoi nevojën që të vazhdohet të punohet drejt normalizimit të marrëdhënieve dhe përmirësimit të jetës së qytetarëve të Kosovës dhe Serbisë.

Për më shumë lexoni këtu.