Kjo është historia që po thyen rrjetin.

Një burrë me emrin Dashrath Manjhi e kaloi gjithë jetën duke jetuar në një fshat të vogël indian. Ai dhe gruaja e tij nuk ishin të pasur, por ata ndiheshin ashtu sepse kishin njëri-tjetrin.

Por një ditë, gruaja e Dashrath u sëmur aq shumë, sa kishte nevojë me aptjetër për ndihmë profesionale. Çifti duhej të ecte 80 km për në qytetin më të afërt.

Ata donin të shkonin sa më shpejt që të ishte e mundur, por rruga ishte e pabesë, ata duhej të kalonin rreth një mali në rrugën e tyre për të shkuar te mjeku.

Për fat të keq, gruaja nuk ia doli dot deri tek mjekët.

Humbja e personit të tij më të afërt ishte e vështirë për tu pranuar për Dashrath. Ai nuk e dinte se si do të vazhdonte jetën pa të. I mbushur me hidhërim, atij i erdhi në mendje një plan. Ai kaloi disa ditë duke kërkuar instrumentet e nevojshme.

Plani ishte të gërmonte atë mal që duhej të kalonin me gruan, pjesë pas pjese dhe të ndërtonte një rrugë të shkurtër për në qytetin më të afërt. Ai nuk donte që tragjedia të përsëritej me ndonjë nga njerëzit që jetonin në fshatin e tij.