Britania e Madhe ngriti në qiell dy aeroplanë të tipit “Royal Air Force Typhoon” nga Skocia për të kapur aeroplanët rusë pranë hapësirës ajrore të Mbretërisë së Bashkuar, tha një zëdhënës i Ministrisë së Mbrojtjes.

“Typhoons” u ngritën nga RAF Lossiemouth në Moray, Skoci, rreth orës 9:30 për të trajtuar shkeljet e dyshuara.

Një zëdhënës i RAF tha: “Ky është një operacion i drejtpërdrejtë dhe për këtë arsye ne nuk do të japim asnjë informacion shtesë derisa misioni të jetë i plotë.”

Modeli i avionit rus ende nuk është identifikuar pasi operacioni është ende në vazhdim. Forcat ajrore franceze dhe belge thuhet se janë vendosur gjithashtu për të trajtuar situatën.

Rasti vjen pas një varg incidentesh midis RAF dhe forcave ajrore ruse gjatë muajve të fund