Dhimbja gjatë seksit  do të përjetohet nga shumica e njerëzve seksualisht aktivë.

Rreth 30% e grave kanë pasur probleme me seksin e dhimbshëm, dhe ndonëse është shumë më i ulët për meshkujt në 5% , kjo është ende një sasi e madhe, shkruajne mediat e huaja.

Disa njerëz ende nuk e kuptojnë se  seksi IRL nuk është i njëjtë si në pornografi.

Lëkura rreth vaginës ose anusit është e ndjeshme, prandaj nëse është prekëse apo seksuale penetruese, nëse shkon shumë e vështirë ose e thellë mund të dëmtojë.

Në mënyrë të ngjashme, në qoftë se partneri juaj ka thonjtë e gjatë ju mund të lihet me gërvishtje të dhimbshme. vaginismus

Kjo është një kusht që shkakton muskujt brenda vaginës për t’u forcuar, duke e bërë të vështirë ose krejtësisht të pamundur të ketë marrëdhënie seksuale.

Shkaqet e kësaj mund të jenë psikologjike ose fizike dhe variojnë nga shqetësimi për vaginën duke qenë shumë e vogël për të dhëmbëzuar në këtë zonë.

Ju duhet të shihni një mjek për këtë problem, pasi ju mund t’i referoheni këshillimit ose trajtimit të dhënë për çdo infeksion ose lëndime të shkuara në rrënjët.

Pastaj, është mungesa e lubrifikimit, veçanërisht gjatë menopauzës. Thatësia vaginale është e zakonshme tek gratë, edhe pse mund të ndodhë në çdo kohë sidomos nëse nuk ka pasur shumë seks.

Spermicidet ose kondomët  shpesh janë shkaktarët e kësaj, por mund të jetë çdo sapun që partneri juaj mund të ketë përdorur.

Disa gra gjithashtu vuajnë nga reaksione alergjike ndaj spermës, me kruajtje, ënjtje dhe djegie që ndodhin në mes 10 deri në 30 minuta pas kontaktit me spermatozoidet. Për fat të keq nuk mund të bëhet shumë për këtë përveç shmangies së spermës, por një vizitë tek një gjinekolog mund të konfirmojë nëse jeni alergjik.