Ja disa nga gjerat që duhet ti dimë për Oprah Winfrey e vlerësuar si një nga gratë me më ndikim në botë.

1.Ajo ka qenë Misss disa here. Kur ka qenë adoloshente ajo ka qenë miss fire a prevention a Nachville. Në moshen 18 vjeçe ajo behet miss blacck Tenesse dhe merr pjese ne Mis Blacck America

2. Ajo është dhunur rrahur, dhe perdhunuar kur ka qenë fëmijë. Oprah është rritur nga nëna e saj dhe nga gjyshja e saj e cila e rrihte vazhdimisht. Ndërmjet moshës 9 dhe 14 vjeç ajo është përdhunuar nga disa pjestarë të familjes së saj

3. Ajo u pushua nga puna e saj e parë si prezanutuese televizioni. Një producent i kishte thnë se ajo nuk është e berë për aktualitetin televiziv. Qysh prej asja kohe ajo ka intervistuar shumë yje të muzikës dhe artit, nga Tom Cruise deri tak Michael Jackson. Ajo ka fituar 17 çmime Emmy Aëards

4. Eshtë femra e parë Afrikano – Amerikane që është miliardere në SHBA. Pasuria e saj mendohet të jetë 2.9 miliardë dollarë dhe është ne vendin e 264 të klasifikimit të Forbes për 400 njerëzit më të pasur të SHBA dhe është e vetmja Afrikano – Amerikane në këtë listë

5. Ka një ligj në SHBA që mban emrin e saj. Ne vititn 1993 Presdienti Bill Klinton ka promovuar ligjin Oprah, në të cilin përmblidhen në një listë të gjithë përsonat që kanë abuzuar me fëmijët, pra një bazë të dhënash

6. Ështe beqare dhe pa fëmijë. ‘Nuk kam ndjere keqardhje asnjëherë se nuk kam fëmijë pasi kam percepitmin të jem nënë e të gjithë fmëijëve të abuzuar në botë’ ka thënë ajo