Qeveria e Kosovës emëroi sot Avni Arifin shef të negociatave me Serbinë. Arifi është këshilltar i kryeministrit Ramush Haradinaj.

Ky i fundit tha se arsye pse është bërë një emërim i tillë është se Qeveria ka kërkuar që të emërohet një shef për negociata me Serbinë ndërsa dialogu politik sipas tij përfaqësohet nga presidenti Hashim Thaçi.

“Qeveria është palë në dialogun Kosovë-Serbi.  Dialogu politik përfaqësohet nga presidenti Thaçi. Ekziston një nivel i negocimit që e ka udhëhiq Tahiri(Edita Tahiri). Tash kemi ardhur në një fazë të ndjeshme finale të dialogut. Është kërkuar nga Qeveria e vendit të emërojë një shef të negociatave që do te ishte në gjendje me përcjell  rrjedhën me vendimarrësit politik. Përkundër faktit që Avni Arifi ka plot detyra  jemi dakorduar që të emërohet shef i negociatave Avni Arifi.  Arifi e ka pranuar përkundër që është situatë jo e lehtë e punës”, tha Haradinaj.

Qeveria në mbledhjen esaj ka diskutuar edhe për disa pika tjera ku ka miratuar propozim që Kuvendi të jap mendimin për emërimin e Guvernatorit të Bankës Qendrore si dhe propozimin  për plotësimin e bordit të  ndermarrjes publike “Ibër Lepenci”.

Haradinaj me këtë rast ka dy kandidatë Muharrem Xhemajlin dhe Liridon Zogianin.

Në mbledhjen e sotme Qeveria ka  miratuar  buxhetin për vitin 2018 për komunën e Lipjanit. Ministri Bedri  Hamza tha se komuna e Lipjanit me vonesë ka aprovuar buxhetin. Buxheti për komunën e Lipjanit është 15 milionë euro./KosovaPress/