Zëvendësministri i Mbrojtjes, Bekim Maksuti sot në Bruksel mori pjesë në Samitin vjetor të politikës evropiane bashkë-organizuar nga organizata think-thenk “Miqtë e Evropës”, fondacioni Konrad Adenauer dhe Programi për zhvillim i Kombeve të Bashkuara, ndërkaq i mbështetur nga Komisioni evropian dhe Këshilli për bashkëpunim rajonal.

Samiti në të cilin mori pjesë edhe Kristian Daniellson, drejtor i përgjithshëm i Komisionit evropian për politikë fqinje dhe zgjerim, ishte në temën “Ballkani Perëndimor në udhëkryq – sfida të reja, dinamikë e ndryshueshme”, ndërkaq diskutimet ishin në drejtim të vendosjes së rajonit më lartë në agjendën evropiane.

Siç kumtoi Ministria e Mbrojtjes, në agjendë ishin tema si vendosja e demokracisë, paqes dhe stabilitetit dhe zhvillimi ekonomik dhe integrimi i Ballkanit Perëndimor, si dhe reformat në nivel nacional, por edhe lokal.

максути брисел 2

Në margjina të Samitit, zëvendësministri Maksuti shkurtë bisedoi me Hojt Ji, zëvendës ndihmëssekretarin për Çështje Evropiane dhe euroaziatike në Departamentin amerikan të Shtetit dhe me Endrju Plit, këshilltar i lartë për zhvillim në Komandën evropiane të SHBA-së.