Deputeti i Nismës për Kosovën, Milaim Zeka, ka treguar përmes një statusi në Facebook se kush janë njerëzit që kanë qenë të informuar për skenarin e shfuqizimit të Gjykatës Speciale. Zeka në këtë postim ka apostrofuar edhe emrin e gazetarit Baton Haxhiu, për të cilin thotë se ka qenë i informuar për këtë çështje. Ai ka pyetur Haxhiun se a e ka pasur obligim ta njoftonte opinionin për një tentative të tillë.

Ky është postimi i plotë i Zekës në Facebook:

Kater politikan dhe Baton Haxhiu e kane ditur skenarin per Specialen

Tre politikan, plus presidenti, kishin dy jave qe kishin pergaditur skenarin per shfuqizimin e Gjykates Speciale. Fatmir Limaj ishte mbajtur large ketij skenari, dhe totalisht i painformuar. Ne vend te Limajt, pjese e ketije grupi ishte publicisti, Baton Haxhiu.

Mbas arritjes te informacionit tek lideri i Nismes, Fatmir Limaj kishte pyetur nese “amerikanet” dhe Brukseli ishin te informuar per kete?! Sikur nen hunde, dikush i kishte thene se po.

Perjashto politikanet, kam vetem nje pyetje: Si publicist, gazetar dhe sherbetor i qytetareve, a ka pasur obligim Baton Haxhiu qe ta njoftonte opinionin per nje tentative te tille?!!!