Me rastin e ditës botërore kundër korrupsionit kryeministri Zoran Zaev është shprehur kategorik kundër këtij fenomeni.

“Korupsioni paraqet kërcënim për vendosjen e drejtësisë ndërkaq ne morrm përsipër që të vendosim sundimin e së drejtës në Maqedoni. Andaj do të duhet të veprohet me zero tolerancë kundrejt korrusionit. Ju inkurajoj edhe juve që në mënyrë aktive që të kyceni në kët luftë të përbashkët dhe mos të keni frikë nga pasojat”, është shprehur Zaev.