Kryeministrat e Maqedonisë dhe të Shqipërisë, Zoran Zaev dhe Edi Rama sot do të vizitojë maqedonasit që jetojnë në Prespë të Vogël dhe Pustec.

Në Pustec, dy kryeministrat do të mbajnë një takim me përfaqësuesit e vetëqeverisjes lokale, dhe ata gjithashtu do të vizitojnë shkollën dhe do t’i dhurojnë pajisje nxënësve, përcjell Almakos.

Qeveritë e Republikës së Maqedonisë dhe të Republikës së Shqipërisë dje në qytetin shqiptar Podgradec mbajti seancën e parë të përbashkët, në axhendën e së cilës ishin disa tema që synonin nxitjen e bashkëpunimit dypalësh.

Republika e Maqedonisë dhe Republika e Shqipërisë presin që në vitin 2018 të fillojë negociatat për anëtarësim në Bashkimin Evropian, për ta përdorur momentin pozitiv klima në rajon për përparim në atë proces, ishte mesazhi i dërguar nga Zaev dhe Rama një konferencë e përbashkët shtypi nga Pogradec.

Sipas Zaev, qeveritë e të dy vendeve po punojnë me ndershmëri, përgjegjësi dhe transparencë duke përmirësuar jetën e qytetarëve të të dy vendeve dhe për një të ardhme të sigurt të begatë në familjen euro-atlantike.

Të dy kryeministrat mirëpritën përpjekjet e përbashkëta të qeverive në zhvillim infrastrukturës brenda Korridorit 8, për mundësitë për energji më të mirë, lidhjet rrugore dhe hekurudhore në favor të ekonomive të të dy vendeve, pastaj kontrollin me një aks në PKK “Qaf Thanë”, mundësitë për realizimin e projektit të autostradës lidh Maqedoninë dhe Shqipërinë në Dibër

Kryeministri shqiptar Rama tha se ky sesion është një konfirmim i rritjes në një nivel më të lartë nivelin e bashkëpunimit midis dy vendeve, në interes të dy popujve.

Kryeministri Zaev njoftoi një takim ndërqeveritar vitin e ardhshëm në Ohër ose Strug.