Ndërkohë edhe sonte dhjetëra simpatizant të VMRO-DPMNE-së janë mbledhur para Ministrisë së Drejtësisë për të kundërshtuar vendimet gjyqësore për arrestimin e deputetëve të këtij subjekti politik. Protestuesit kërkojnë lirimin e deputetëve, derisa arrestimin e tyre e quajnë revanshizëm politik dhe goditje direkt ndaj VMRO-DPMNE-së.

Protestuesve me 40 min vonese iu bashkangjit edhe Nikolla Gruevski.