Një grua që kishte bërë transplantim të uterusit lindi, duke e bërë këtë procedurën e parë të suksesshme në SHBA.

Nëna kishte lind pa mitër, por bëri një transplant vitin e kaluar.

Transplantet e mitrës shihen si një burim shprese për gratë që nuk mund të lindin pasi kanë lindur pa uterus ose e kanë hequr atë për shkak të sëmundjeve.

Procedura është eksperimentale dhe ende në fazën e provës klinike, raporton VOA. Në Suedi, tetë foshnje kanë lindur nga gra që kanë bërë transplantime të mitrës, që nga viti 2014.