Kamomili është bimë barishtore e cila rritet në livadhe dhe ka një aromë të këndshme.

Kamomili është përdorur si ilaç për mijra vjet më parë për të qetësuar ankthin dhe për të qetësuar dhimjet e barkut.

Disa hulmutime tregojnë se kamomili ndihmon fëmijët për dhimbjet e barkut,  ndihmon në qetësimin e acarimit të lëkurës.

Sipas një studimi, konsumimi i çajit të kamomilit nxit sitemin imunitar për luftimin e bakterieve. Gjithashtu ka veti antioksidante dhe ndihmon në uljen e sheqerit në gjak, ndërsa në anën tjetër mund edhe ta ngrejë atë në rast të hipoglikemisë.