Kryeparlamentari i Kosovës, Kadri Veseli, thotë se Demarkacioni me Malin e Zi duhet të kalojë dhe se PDK-ja do ta mbështesë atë. BE-ja, sipas tij, duhet të veprojë shpejt dhe qartë sa i përket liberalizimit të vizave për qytetarët e Kosovës

Këto deklarata Veseli i bëri në takim me shefen e Zyrës së Bashkimit Evropian në Kosovë, Natalia Apostolova dhe ambasadorë të vendeve të BE-së të akredituar në Kosovë, ku u bisedua për shumë çështje që ndërlidhen me agjendën evropiane.

“Në këtë drejtim i njoftova ambasadorët se Kuvendi i Kosovës tashmë ka miratuar disa ligje që ndërlidhen me këtë agjendë, dhe disa të tjerë do të miratohen në seancat në vazhdim. E ritheksova para tyre se Marrëveshja për Shënjimin e Kufirit duhet të kalojë dhe se PDK-ja do ta mbështesë”, është shprehur ai.