Vendimi i presidenti të SHBA-së, Donald Trump ka bërë që brenda pak orëve në shumë vende të banorë të shumtë të dalin në protesta.

Përpos kundërshtimeve të mëdha nga vendet e Lindjes së Mesme, protesta ka filluar edhe në shtetin e Turqisë..

Protesta është në qytetin e Stamboll-it, dhe sigurisht është në kundërshtim e sipër me vendimin e Trump, që të njihet Jerusalemi si kryeqytet i Izrealit dhe që ambasada amerikane të zhvendoset aty.