Çrregullimet mendore që vijnë nga lojërat së shpejti do të klasifikohen si kusht i shëndetit mendor për herë të parë.

Klasifikimi Ndërkombëtar i Sëmundjeve është një manual diagnostikues i botuar nga Organizata Botërore e Shëndetësisë. Manuali u përditësua 27 vjet më parë, në vitin 1990.

Edicioni i njëmbëdhjetë i manualit duhet të publikohet në vitin 2018 dhe do të përfshijë çrregullimet nga lojërat si një gjendje serioze shëndetësore për t’u monitoruar.

Formulimi i çrregullimit të lojërave ende nuk është zbuluar. Megjithatë, siç raporton “New Scientist”, drafti përshkruan kriteret e nevojshme për të përcaktuar nëse dikush mund të klasifikohet si një çrregullim nga lojërat.