Ekspertët thonë se si nuk është punë e mençur t’i hiqni qimet në organet gjenitale. Shpjegojnë që ato kanë njëfarë roli në trup, si edhe vetullat apo qerpikët. Epo përse atëherë femrat me aq kujdes i ndukin dhe i rruajnë?

Në disa vite të fundit depilacioni brazilian është bërë aq i popullarizuar sa që është e vështirë të gjesh femra të cilat kanë sado pak qime midis këmbëve.

Mirëpo, a është mençuri të hiqen qimet? Ekspertët thonë jo. Sqarojnë që ato qime, si edhe vetullat apo qerpikët, kanë ndonjë rol në trup nuk kanë dalë vetëm sa për të pasur çfarë të rruajnë femrat, t’i ndukin etj.

Qëllimi i këtyre qimeve është pengimi i kalimit trupave të huaj dhe baktereve deri te vagjina e pastaj të hyjnë brenda. Ato ndikojnë si filtër i llojit të vet i cili çdo gjë mban në vete.

Përveç kësaj, qimet ndihmojnë rregullimin e temperaturës trupore në atë pjesë të trupit. Pa këto qime gjenitalet ka mundësi të infektohen.

Megjithatë, shumica e femrave do të rrezikojnë të infektohen vetëm për të qenë në trend, përkatësisht që “flokët” t’u jenë ashtu siç i kanë imagjinuar.