Nënkryetari i Prishtinës nga radhët e Aleancës Kosova e Re, Selim Pacolli, ka deklaruar se mund të ndërtohet një xhami me 20 kupola në vendin ku tani gjendet Universiteti i Prishtinës. Një gjë e tillë ka qenë edhe pjesë e fushatës së tij zgjedhore, në kuadër të garës që zhvilloi për Prishtinën.

Kjo ide, e përsëritur mbrëmë nga Pacolli, ka ngjallur mjaft reagime, dhe atë jo vetëm në Kosovë.

Lajmi në fjalë ka arritur edhe në mediat serbe, të cilat i kushtuan vëmendje të veçantë

“Pacolli: Në vend të kampusit të Universitetit mund të ndërtohet xhami super moderne”, është titulli i njërit prej artikujve të botuar në Serbi gjatë ditës.

Pacolli u bë nënkryetar i Prishtinës pas koalicionit që arriti me kryetarin e Prishtinës, Shpend Ahmeti, nga Lëvizja Vetëvendosje.