Tetë ton hashash u kapën nga një anije luftarake australiane në Detin Arab, Ministria Australiane e Mbrojtjes tha të shtunën se vlera e rishitjes së konfiskimit ishte 415 milionë dollarë (270 milionë euro).

Task Forca Kombetare detare gjithashtu kapi 69 kilogram heroinë gjatë tre ditëve të fundit, tha komandanti i anijes, Dugald Clelland, i cili tha se tre anije ishin kontrolluar nga ekuipazhi australian, duke përfshirë edhe ndihmen e helikopterit.

Dërgesat e drogës do të nxirren jashtë dhe të shpërndahen në det, tha ministria, pa specifikuar origjinën e drogës së konfiskuar, ose afër bregut të cili vendit ishin kryer konfiskimet.

Anijet e Task Forces Kombëtare Detare jane nje kordinim i  tridhjetë vendeve, te cila jane përgjegjëse për monitorimin e Oqeanit Indian të Veriut si pjesë edhe e luftës kundër terrorizmit.