Lajme të këqia vijnë për Presidenten argjentinase, e cila mund të mund të arrestohet nga dita në ditë.

Një gjyqtar federal  ka akuzuar Cristina Fernaandez de Kirchner, për tradhti dhe ka kërkuar të vihet në pranga, nën dyshimer se e ka fshehur përfashirjen e Iranit në bombardimin e një qendre të komunitetit herbe.

Gjatë sulmit të vitit 1994  janë vrarë 85 persona dhe dhe janë plagosur qindra të tjerë.

Gjyqtari Claudio Bonadio, ka kërkuar që Senati i Argjentinës ta tërheq imunitetin e ish-presidentes për ta arrestuer.

Këtë vit ajo është zgjedhur senatore. Ish-presidentja ka hedhur poshtë pretendimet për  keqbërje dhe e ka akuzuar gjyqtarin Bonadio se e ka politizuar sistemin e drejtësisë.

Sulmi me bomba në një qendër të hebrenjëve në kryeqytetin, Buenos-Ajres, ishte sulmi më mizor kundër Argjentinës.