Seksi anal është i zakontë mes çifteve heteroseksualë dhe homoseksualë, por nëse keni një jetë normale evitojeni. Një studim i rëndësishëm është bërë  së fundmi nga universiteti i Alabamas-s.

Ata dolën në përfundimin se seksi anal është shumë i rrezikshëm për disa arsye që lidhen me mungesën e vetëpërmbajtjes për sa i përket jashtëqitjes.

Në studimin e bërë u analizuan mbi 6150 të rritur dhe gjetën se 37% e grave dhe 5% e burrave kishin kryer të paktën një herë seks anal.

Ky studim sjell në përfundimin se personat që kryejnë seks anal vuajnë nga mos kontrolli i jashtëqitjes, ata nuk arrijnë ta kontrollojnë, dhe si pasojë e mos kontrollit të vetes ”ju shpëton si bebeve”.