Sidney ka arrestuar një person nën dyshimet se vepronte si një agjent i Koresë së Veriut.

Chan Han Choi, 59 vjeç, është akuzuar për ndërmjetësimin e eksporteve ilegale nga Koreja e Veriut dhe diskutimin për të furnizuar regjimin me armë të shkatërrimit në masë.

Policia pretendon se ai ka thyer sanksionet e OKB-së dhe Australisë.

Kjo është hera e parë që dikush është akuzuar nën Ligjin e Armëve të Shkatërrimit në Masë të vitit 1995.

Policia thotë se kishte dëshmi se zoti Chan kishte qenë në kontakt me “zyrtarë të lartë në Korenë e Veriut”.