Temperaturat e ulëta të ajrit mund të thajnë lëkurën dhe flokët. Për të mbrojtur flokët tuaj, është e nevojshme për të rritur kujdesin gjatë muajve të dimrit.

Këtu janë katër mënyra të thjeshta për të bërë flokët tuaj duken të bukur dhe të ushqyer gjatë gjithë vitit.   Rritja e lagështisë së flokëve

Për flokët e pastër, është e nevojshme të balanconi lagështirën në strukturën e flokëve. Kjo do të parandalojë një lakim të tyre. Gjatë muajve të dimrit është e preferuar të shmangni ngjyrën e flokëve. Gjithashtu, zgjidhni shampon për flokë të thatë dhe të dëmtuar, në vend që të përdorni një rigjenerues, përdorni maska që depërtojnë thellë në strukturën e flokëve. Provoni rigjenerues hidratues për flokët e thatë dhe të thatë!

Ndaloni elektricitetin statik

Prodhimet me aminoacide të grurit i bëjnë flokët të mëndafshtë. Pas larjes, mos i fërkoni flokët me një peshqir, pasi fërkimi do të shkaktojë elektricitet statik. Në këtë mënyrë, pa nevojë i dëmtoni flokët tuaj.

Mbani kapele

Meqenëse ajri i ftohtë mund të thajë flokët, është mirë ta mbrosh atë me një kapele.

Mos iu shmangni prerjes së flokëve

Ajri i thatë mund të prishë majën e flokut dhe kjo do ta bëjë atë të papërmbajtur. Trajtoni flokët tuaj çdo dy muaj dhe largoni pjesët e dëmtuara të flokëve.