Pas disa javësh pritje vullkani Stromboli ka shpërthyer. Lëvizjet më të fuqishme filluar në 8 dhjetor kur llava doli nga krateri. Kulmi i aktivitetit vullkanik ka qenë rreth orës 14.30 të 15 dhjetorit.

Asnjë problem për banorët e ishullit të Eolie dhe për turistët.

Shpërthimi kishte të bënte vetëm me pjesën e kraterit dhe kështu fenomeni u zhduk pak nga pak rreth orës 21:00.

Më shqetësuese mbetet faza shpërthyese e Stromboli dhe për këtë është lëshuar alarmi i verdhë, që i pengon njerëzit të ngjiten në majën e malit.