Miliona njerëz me diabet mund të përfitojnë nga një pajisje që i jep fund injektimeve të dhimbshme të insulinës dhe testimeve të gishtave.

Shkencëtarët kanë prodhuar një bandazh lëkurë që aplikohet në mënyrë javore, për të stimuluar prodhimin e insulinës së vet trupit dhe kontrollon nivelet e sheqerit në gjak, transmeton portali arbresh.info

Trajtimi i formuluar biokimik e bën këtë duke dhënë një substancë natyrale, e cila është nxjerrë nga algat kafe dhe e përzier me agjente terapeutike, nëpërmjet mikrogjilpërave të tretshme.

Është projektuar edhe për të çliruar përbërësit aktivë shpejt kur është e nevojshme për të ngadalësuar ose ndaluar kur të stabilizohen nivelet e glukozës.

Hulumtuesit amerikanë thonë se efektshmëria e saj si një trajtim është provuar pas testeve në minj.