Samsung Galaxy S9 dhe S9 Plus pritet të vijnë në Mobile World Congress në shkurt. Deri më tani janë bërë shumë spekulime për karakteristikat e telefonit ndërsa tani në internet kanë rrjedhur disa detaje për ekranet e tyre.

Sipas pamjeve të para që janë paraqitur online shihet se dizajni do të jetë i ngjashëm me atë të S8, ndërsa edhe madhësitë e ekraneve do të jenë sikurse ato të Galaxy S8 and Galaxy S8 Plus.

Galaxy S9 dhe S9 Plus do të vijnë me procesorë të ndryshëm në varësi të vendit. Disa vende do të marrin Qualcomm Snapdragon 845 të ri dhe të tjerët do të marrin Samsung Exynos 8910.

Modeli i ri i telefonit do të ketë 6GB RAM dhe një zgjedhje të memories së brendshme midis 64GB dhe ndoshta 512GB, ka gjithashtu thashetheme për një version me 8GB.