Rumania e ka mbajtur sot ceremoninë e varrimit të ish-Mbretit Michael, i cili vdiq më 5 dhjetor në Zvicës, në moshën 96 vjeçare.

Në funeral së bashku me presidentin e Rumanisë, Klaus Iohannis, ishin edhe përfaqësues mbretërorë evropianë.

Ceremonia e varrimit në kryeqytetin Bukuresht, është udhëhequr nga Partiku Daniel i Kishës Ortodokse Rumune.

Më herët, dhjetëra mijëra rumunë janë mbledhur në Sheshin e Revolucionit në Bukuresht, ku arkivoli i ish-Mbretit Michael ka qëndruar për nderime afër Pallatit Mbretëror.

Ish-Mbreti Michael, i cili ishte mbreti i fundit i gjallë nga vendet e Evropës Lindore, ishte tërhequr nga jeta publike në mars të vitit 2016, kur Shtëpia mbretërore kishte shpallur se ai ishte diagnostikuar me kancer të lëkurës dhe leukemi.