Gazetari Dragan Pavloviq Llatas, i cili është sot është ulur në bankën e të akuzuarve për akuzat për evazion fiskal, nuk deshi të inçizohej nga ana e mediave. Ai dhe avokati i tij kërkuan nga gjykatësi të ndalonte gazetarët që të xhirojnë para fillimit të gjyqit.

Gjykatësi miratoi kërkesën e tyre megjithëse gazetarët kishin marrë më parë leje që ata të mund të xhirojnë pjesë nga gjykimi.