Në përfundim të mbledhjes së qeverisë, e zhvilluar kësaj here në qytetin e Shkodrës, kryeministri Edi Rama ka bërë me dije vendimet e marra të cilat fokusohen në zhvillimin ekonomik dhe turistik të qarkut.

Rama ka deklaruar se qeveria ka marrë vendim që ta kthejë zonën e Thethit në një qendër historike, duke premtuar se shumë shpejt edhe infrastruktura që të çon drejt kësaj zone turistike do të përfundohet.

“Kemi aprovuar një dokument drejtimesh për ndërhyrjet prioritare në Shkodrën turistike, që është një orientim i zhvillimit të integruar bërë në bashkëpunim me drejtuesit vendorë, duke marrë në konsideratë të gjitha kërkesat dhe ato cka kemi regjistruar me ta si dhe dëgjesat e kryera gjatë periudhës paszgjedhore.

Kemi miratuar vendimin opër shpallne e qendrës historike të Thethit e zonës përreth saj, i cili lidhet me domsodoshmërinë për të fokusuar më shumë burime financiare në atë zonë, duke filluar nga rindërtimi i rrugës për në Theth.”-tha Kryeministri.

Më tutje Kryeministri ka deklaruar se ka patur bashkëpunim me drejtuesit e bashkive të këtij qarku, ku janë dëgjuar kërkesat e tyre për nevojat që ka Shkodra dhe zonat përreth. Nesër, tha kryeministri, do të bëhet publik programi i plotë i Shkodrës Turistike.

“Është një program i ndërtuar me ekspertizë vendase dhe të huaj dhe që do të përbëjën një platformë shumë të rëndësishme për investimet dhe nxitjen e fortë që ne duam t’i japin zonës, duke i konsideruar dhe alpet si një nga pikat kyçe për të arritur objektivat e këtij 4 vjeçari.”-tha Rama.