Presidenti rus Vladimir Putin  urdhëroi Shërbimin Federal të Sigurisë Federale të vepronte në përputhje me ligjin kur arrestojnë kriminelët.

Ai shtoi se në rast të kërcënimit të jetës së ligjvënësve, ata nuk duhet të arrestohen, por të qëllohen në vend.

“Ai ishte i angazhuar në sulmin terrorist në Shën Petersburg dje. I dha udhëzime drejtorit të FSB për të vepruar vetëm në përputhje me ligjin, kur vepron me terroristët dhe arrestimin e tyre. Megjithatë, nëse ka rrezik për jetën dhe shëndetin e punonjësve tanë, oficerët tanë, të sillen vendosmërisht, duke mos arrestuar, por duke eliminuar në vend, “tha Putini, raporton Tas, transmeton Indeksonline.

Ai shtoi se FSB ka penguar kohët e fundit më shumë sulme terroriste.

Shteti rus ka 845 mijë trupa, 22.250 tanke dhe 1399 avionë luftarakë.
Edhe pse vendi nuk konsiderohet e njëjta superfuqi që ka qenë më parë, forcat e armatosura ruse kanë pësuar një transformim të madh që nga rizgjedhja e presidentit Vladimir Putin në vitin 2012.
Ushtria është e ndarë në brigada të vogla më dinamike. Vëmendja është kthyer mbi teknologjitë e reja dhe jo tek fuqia punëtore.