Francezi Alexis Pinturault triumfoi në disiplinën e sllallomit të madh, që u mbajt në Qendrën e Skive në Val’disere. Skiatori francez ka qenë më i shpejt se Luitz e Hirscher. Pinturault zuri vendin e parë me kohë të kaluar për 1:51.18 minuta ose për 28 qindtat  ka qenë më i shpejt se gjermani Stefan Luitz dhe 54 qindtat se kampioni në fuqi i botës, austriaku Marcel Hirscher.

Në renditjen e përgjithshme të Kupës së Botës, Jansrud prin me 249 pikë, pasojnë: Svindal (245), Feuz (208), Kristoffersen (205), Pinturaul (199) etj, kurse në renditjen e përgjithshme të sllallomit të madh, Hirscher udhëheq me 160 pikë, i përcjell nga Luitz (140), Kristoffersen (125),  Pinturault (122) etj.

Rezultatet

1. Alexis Pinturault (Franca)               1:51.18

2. Stefan Luitz (Gjermania)       0.28

3. Marcel Hirscher (Austria)              0.54

4. Mathieu Faivre (Franca)       0.78

5. Henrik Kristoffersen (Norvegjia)  0.90

6. Alexander Schmid (Gjermania)    1.01

7. Zan Kranjec (Sllovenia)         1.10

8. Manuel Feller (Austria)         1.66

9. Matts Olsson (Suedia)  1.73

10. Thomas Fanara (Franca)    1.96