Shkencëtarët kanë zbuluar që një përbërës në kanellë mund të ndihmoj në shkrirjen e dhjamit.
Cinnamaldehyde është një vaj esencial që i jep erzës shijen e dallueshme, si dhe ka treguar tek testimet me minjtë që i mbron ata nga obeziteti.

Tani studiuesit nga Universiteti Michigan kanë deklaruar që ky vaj aktivizon thermogenesis, një proces të metabolizmit që djeg kaloritë për të prodhuar nxehtësi.

Ky proces ndihmon në humbjen e peshës, si dhe përdorimi i kanellës mund të nxisë një mori të proceseve në metabolizmin e njeriut që kanë përfitime shëndetësore.